<< Etusivulle
 
Linkkejä
 
Pianonsoiton opetus, pianotunnit Helsinki, laulutunnit
Pianotunneille ovat tervetulleita kaikki soittamisesta kiinnostuneet.
Aiempaa kokemusta pianonsoitosta tai musiikin opiskelusta ei tarvitse olla, eikä aloittamiselle ei ole ikärajaa. Soittoharrastuksen aloittaminen aikuisenakin onnistuu hyvin.
Painotan opetuksessa soittamisen käytännönläheisyyttä eli mm. vapaasäestystä. Vapaasäestys tarkoittaa luovaa ja improvisointia lähestyvää soittotapaa, mikä mahdollistaa vaikkapa laulujen säestämisen korvakuulolta. Samalla musiikinteorian perusteet tulevat tutuiksi mielekkäällä tavalla käytännön kautta. Nuottien lukemista ja kirjoittamista voidaan opiskella vähitellen.
 
Mutta se on hyvä pitää mielessä, että kun musiikista puhutaan niin kaikista ei tule huippulaulajia eikä maailman parhaita soittajia vaikka kuinka harjoittelisi. Kylmä fakta on se, että sävelkorvaa ja lauluääntä täytyy tulla syntymälahjaksi, niitä ei saa harjoittelemallakaan ihan viimeisen päälle hyväksi. Siitä aiheesta tarinaa.
Tai sitten voit myös lukea englanniksi aihetta käsittelevää juttua. Mutta mikäänhän ei estä omaksi iloksi musiikin harrastamista.
Monet tietysti päätyvät musiikin osalta pelkästään sen kuunteluun. Ja siinäkin hommassa meitä on moneen lähtöön, toisille riittää biisien soittaminen kännykällä, mutta sitten on niitä, jotka haluavat itselleen huippuluokan audiolaitteistot ja ovat valmiita satsaamaan niihin. Siitä ei ole epäselvyyttä, etteikö musiikki kuullostaisi ihan erilaiselta viimeisen päälle olevilla poppivehkeillä verrattuna vaikka netistä ladattuun pakattuun musiikkiin.
Ja musiikin lisäksi huippuvehkeillä on kiva katsoa elokuvia. Varsinkin jos hifilaitteiden ympärille on rakennettu kunnollinen kotiteatteri, jossa valaistuksen voi säätää sopivaksi ja akustiikasta on huolehdittu, jolloin elokuvien äänimaailma on ihan eri luokkaa kuin halvasta televisiosta katsottuna olohuoneen sohvalla.
 
Yleisiä artikkeleita
internetin maailmasta. Eri kategorioista löytyviä linkkejä ja asiatietoja, lisäksi yrityksiä ja erilaisia yhteisöjä. Listattu aihepiirin mukaan.